Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Voćna pita sa kruškama i konjakom

Voćna pita sa kruškama i konjakom

Desislava DonchevaDesislava Doncheva
Kuvar
1063229826
Voćna pita sa kruškama i konjakom1 / 2
06/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Kolač, konjak i naše društvo - ko može da odoli tom predlogu"

Potrebni sastojci

  • kruške - 4 komada
  • sok od limuna - 3 kašike
  • konjak - 5 kašika
  • šećer u prahu - 5 kašika
  • pavlaka - 150 ml
  • brašno - 225 g
  • so - 1 prstohvat
  • bademi - 75 g
  • jaja - 2 komada
  • maslac - 175 g
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo kruške, isečemo ih na polovine i poređamo u plitku vatrostalnu posudu i pospemo sokom od limuna, da ne postanu braon.

Zagrevamo rernu na 180 stepeni i stavljamo posudu za pečenje, kada preko kruki stavljamo tri kašike konjaka i pokrivamo folijom.

Pečemo 15 minuta dok kruške ne omekšaju, nakon čega ih ohladimo. Pravimo testo od brašna i soli, nakon čega pispamo mlevenim bademima. Dodajemo postepeno šećer, dva žumanca i maslac. Zamesimo malo, uvijamo u foliju i stavljamo u frižider na 30 minuta.

Polovinu testa razvijamo i prebacujemo u odgovarajuću malu posudu za pečenje.

Preko te kore poređamo oceđene kruške, razvijamo preostalo testo, a u sredini isečemo krug prečnika 5 cm. Pokrivamo kruške ovom korom, mažemo je sa malo vode i šećera.

Pečemo na 200 stepeni oko 30 minuta.

Odvojeno mutimo pavlaku da se zgusne, nakon toga dodajemo tečnost od isceđenih kruški i preostale dve kašike konjaka. Mešamo dobro i sipamo u sredinu dok je vruć voćni kolač.

Voćna pita sa kruškama i konjakom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: