Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Dinstana svinjetina sa konjakom i začinima

Dinstana svinjetina sa konjakom i začinima

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Dinstana svinjetina sa konjakom i začinima
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Tradicija nalaže - čim se svinjetina kuva sa alkoholom, treba i da se konzumira sa alkoholom Da li se slažete?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 1 kašika
  • celer - 1 kašika, narendana glavica
  • biber - 1/2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • lovorov list - 2 lista
  • konjak - 3 kašike
  • sok od limun - 2 kašike
  • ulje - 100 ml
  • maslac - 50 g
  • so - po ukusu
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na krupne parčiće.

Zagrejte ulje na vatri i dodajte luk, narendan na rende i pasiran beli luk. Dinstajte oko minut i dodajte parčiće svinjskog mesa.

Zapržite ih dok ne pobele oko 10 minuta, nakon toga pospite brašnom i začinima - narendanim celerom, biberom, začinom od povrća i lovorovim listovima.

Promešajte da se začini pomešaju sa mesom i sipajte konjak i 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna. Ponovo promešajte i pržite još 2-3 minuta.

Prebacite meso u vatrostalnu posudu ili posudu za pečenje.

Stavite preko mesa parčiće maslaca, sipajte toplu vodu, posilite prstohvatom soli i poklopite poklopcem ili folijom, ako pečete u posudi za pečenje.

Stavite u rernu i uključite je na 200 stepeni. Pecite oko 90 minuta, nakon toga sklonite poklopac i pecite još 10-15 minuta dok se meso blago ne zarumeni.

Servirajte toplo sa garnirungom po svom izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: