Način pripreme
Zagrejemo sveže mleko u njega dodajemo kvasac, 2 supene kašike šećera i 1 supenu kašiku brašna. Izmešamo, pokrivamo i ostavljamo sa strane na 15 minuta.
Sipamo brašno u duboku posudu i oblikujemo udubljenje.
Lagano mutimo jaja sa šećerom i sipamo u udubljenje. Dodajemo konjak, vanilu, koru limuna, 1/2 istopljenog maslaca /drugi deo ostavljamo za nakon toga/ i smesu sa kvascem. Mesimo glatko milibrot testo i ostavljamo ga na 2 sata da nadođe.
Nakon toga ga ponovo mesimo tako što mažemo ruke uljem dok ono ne uđe u testo. Pokrivamo i ostavljamo na 40 minuta da još nadođe.
Nadošlo testo delimo na 6 lopti. Svaku razvijamo u koru i premazujemo s malo ostalog maslaca /treba da bude istopljen/. Posipamo suvim grožđem, pokrivamo drugom korom, mažemo maslacem, posle posipamo suvim grožđem i tako - sve kore.
Milibrot uvijamo u rolat i stavljamo u duboku usku tepsiju obloženu papirom za pečenje. Tako ostavljamo na 20 minuta.
Odozgo premazujemo uvijeni milibrot sa smesom od umućenog žumanca i svežeg mleka. Posipamo kristal šećer.
Pečemo milibrot u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 20 minuta, nakon toga pojačavamo temperaturu na 180 stepeni i pečemo još 20 minuta.
Ukusni milibrot sa konjakom i suvim grožđem je gotov.