Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Domaći pesto sa bosiljkom

Domaći pesto sa bosiljkom

Ivana MirkovićIvana Mirković
Šegrt
40641121
Domaći pesto sa bosiljkom
Fotografije: Ivana Mirković
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Ukusan dodatak jelima, kome nećete odoleti"

Potrebni sastojci

  • bosiljak - 1 veza, listovi
  • beli luk - 1 čen, iseckan
  • pinjoli - 1 šolja
  • parmezan - 2 šolje, narendan
  • maslinovo ulje - 1 šolja, ekstra devičansko
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite bosiljak, a zatim ga stavite u čistu plastičnu vreću. Udarajte rukom ili čekićem za meso dok listovi ne pomodre - ovo pomaže u oslobađanju aromu bosiljka i čini ga lakšim za usitnjavanje u sledećem koraku.

Stavite obrađeni bosiljak, beli luk i pinjole na veliku dasku za sečenje. Iseckajte i nastavite da seckate dok se sve fino ne isecka. Prebacite u posudu za mešanje i promešajte sa dovoljno maslinovog ulja da se dobije gruba pasta.

Pomešajte sa sirom. Probajte i dodajte još začina po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: