Način pripreme
1. Na vodenoj pari zagrejte 260 grama prirodnog kikiriki putera sa 100 grama kosovog ulja. Temperatura treba da bude slaba, samo toliko koliko je potrebno da se istopi koksovo ulje i da se pomeša sa kikiriki puterom.
2. Dodajte vanilu, bademovo mleko i sirup od agave. Možete da zasladite i više prema vašem ukusu.
Dobro promešajte.
3. Pravougaoni kalup za kolače sa zapreminom od 1.5 l pokrijte slojem papira za pečenje. Smesu za fadž sipajte i stavite u frižider na 2 sata da se stegne.
4. Za pokrivanje kolača od kikirkija napravite čokoladnu kuvertiru, tako što ponovo istopite kokosovo ulje (50 g) na vodenoj pari i mešate sa njim kašiku prirodnog kakaoa i 30 grama sirupa od agave. Čokoladno pokriće treba da bude slađe i da bude blago gorko od kakaoa, kako bi postojao kontrast sa fadžom od kikirikija.
5. Dobro promešajte glazuru i prelijte stegnuti veganski fadž. Ponovo ga stavite u frižider na barem sat vremena i nakon toga secite na kockice i poslužite.
Iako ne sadrži životinjsku masnoću, ovaj desert ima bogat ukus i prilično je zasitan, sa visokim energetskim kvalitetima. Jedna kockica njega će vas zasititi slatkoćom, aromom i bogatim ukusom, takođe će vas napuniti snagom i energijom.