Način pripreme
1. Pirinač se samelje u blenderu ili specijalnom mlinu, da bude fino brašno.
2. Soda se gasi u kiselom mleku i ostavlja se da se aktivira. Ja koristim domaće bivolje mleko koje je mnogo gusto i masno, tako daje još neodoljiviji ukus tutmaniku.
3. Jaja se mute sa solju i sipaju se u brašno. Dodaje se meka mast sa sobne temperature i ulje. Na kraju se sipa aktivirano kiselo mleko.
4. Testo se meša mikserom sa nastavcima za testo, jer je mekano i i ne može da se zamesi rukama. Mešanje se nastavlja kratko - samo dok se sastojci ne homogenizuju.
5. Izmrvi se i sir i promeša se još jednom.
6. Sipa se u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje 20 cm prečnika, ako je okrugla. Testo se zaravni odozgo.
7. Pirinčana proja se peče na 180 stepeni oko 30 minuta ili dok čačkalica na bude suva.
Ostavlja se da se ohladi i iseče se na parčiće.
Začuđujuće ukusna i veoma aromatična!