Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Perece sa pirinčanim brašnom

Perece sa pirinčanim brašnom

Perece sa pirinčanim brašnom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
15
"Ukusne perece za doručak"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • suvi kvasac - 1 paket (7 g)
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • sol - 1 i 1/4 kašičice
  • brašno - 3 šolje
  • pirinčano brašno - 1 šolja
  • voda - 2 šolje
  • soda bikarbona - 2 kašike
  • maslac - za premazivanje
  • morska so - grubo mlevena
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u vodi. Dodajte šećer, so i brašno.

Umesite glatko i elastično testo i ostavite ga da naraste oko 30 minuta.

Sipajte vodu u šerpu i dovedite je do ključanja. Dodajte sodu bikarbonu.

Od dignutog testa formirajte loptice i rukama ih razvaljajte u fitilj koji zatim umotajte u perecu.

Promešajte rastvor sode i umočite perece u njega. Kada isplivaju, izvadite ih rešetkom.

Ređajte ih u nauljeni pleh na razmaku jednu od druge.

Perece pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.

Malo pre spremnosti premažite ih rastopljenim maslacem, pospite krupnom morskom solju i pecite još nekoliko minuta dok ne porumene.

Perece sa pirinčanim brašnom su veoma uspešne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: