Način pripreme
Slaninu isecite na trake širine 4-6 cm i dužine do visine tegle, ali ne više od 11 cm. Sipajte vodu i ostavite slaninu potopljenu 2-3 dana.
Za veću udobnost možete koristiti i korpu friteze, tako što unapred isečene komade slanine stavite u nju.
Pripremite marinadu na onovu prve ili druge varijante, a nakon ključanja i kada se so rastvori, sipajte sve u odgovarajuću posudu za pripremanje slanine.
Korpu friteze u kojoj je slanina slanina potopite u vrelu marinadu. Kada se marinada ohladi ponovo je ugrejte do klučanja i ponovite postupak..
Posle ponovnog zagrevanja marinade, slanina se uklanja nakon 1 minuta, ali ne pre toga. Ponavljati dok se svu slaninu ne obradite na ovaj način.
Slanina se dobro slaže u tegle i, prema vašim željama, možete u teglu da stavite malo lovorovog lista, 1 čen belog luka, 2-3 zrna crnog bibera.
Marinadu sipajte u tegle tek nakon što se ohladi. Tegle se zatvaraju.
Posle oko 20-25 dana slanina je spremna za konzumaciju.
Bon apeti i živeli!