Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Marinirana riba»Marinirana skuša u teglama

Marinirana skuša u teglama

Dian ValchevDian Valchev
Početnik
219
Marinirana skuša u teglama
Fotografije: Dian Valchev
1 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Marinirana skuša u teglama - jedan drugačiji recept koji može da se pretvori u vaše sledeće omiljeno meze uz piće."

Potrebni sastojci

  • skuša - 3 komada
  • so - 1.5 kg
  • cvekla - 1 komad
  • limun - 2 komada
  • mirođija - 1 vezica
  • jabuke - 1 komad
  • biber - u zrnu
  • piment
  • lovorov list
  • ulje - 1 l
  • sirće - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očistimo skušu od glave, repa i peraja. Iseckamo na komade, debljine otprilike 2 cm. I stavljamo u posudu sa ledom i vodu i 100 mililitara sirćeta. Ostavljamo u frižideru na 2-3 sata da se nakisne.

Za to vreme na sitno rende narendamo crvenu cveklu, koru limuna od 1 limuna, iscedimo i limun i naseckamo strukiće vezice mirođije.

Sve sameljemo u pasatoru da se pretvori u kašu, nakon čega pomešamo sa solju. U tepsiji stavljamo red soli, red ribe. Tako odstoji 12 sati u frižideru.

Zapržimo ulje, tako što u njega naseckamo 1 oljuštenu i očišćenu jabuku dok blago ne porumeni. Kada se ulje malo ohladi, stavljamo piment (3-4 zrna), lovorov list (2-3 lista) i crni biber (8-10 zrna) i ostavite ulje da odstoji sa njima na 1 veče.

Narednog dana očistimo ribu od kostiju i skinite kožu, isperemo je vodom i ostavljamo da se ohladi. Vadimo jabuke iz ulja i začinite. Ostali deo mirođije naseckamo i stavljamo u ulje.

Sečemo drugi limun na kolutiće i ređamo u teglu red skuše, krišku limuna i zalivamo uljem pazeći da ne ostaje vazduh u tegli. Nakon 5-6 dana u frižider marinirana riba je gotova. Prijatno!

Marinirana skuša u teglama je ukusno meze i za zimske dane je veoma odgovarajuća.

Pogledajte takođe kako se usoljava skuša, kako se suši skuša u kućnim uslovima i saznajte kako da napravite klasiku - vejanu skušu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: