Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od tunjevine, badema i sušenog paradajza

Pašteta od tunjevine, badema i sušenog paradajza

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pašteta od tunjevine, badema i sušenog paradajza
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
6
"Domaća pašteta, koja u sebi ujedinjuje ceo buket ukusa - tunjevina, sušeni paradajz i badem"

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 150 g konzerva
  • sušeni paradajz - 150 g hidriranog i mariniranog u maslinovom ulju
  • bademi - 40 g sirovi, oljušteni (može i isečeni bademi)
  • peršun - 2 stabljike
  • sirće - 10 g
  • sol - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • biber - 2 prstohvata
  • prepečene kriške hleba - za služenje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ocedite tunjevinu, stavljajući cedilo u posudu da zadržite masnoću. Ako koristite konzervu bez masnoće, moraćete da je dodate kasnije. To može biti maslinovo ulje, biljno ulje ili ulje iz sušenog paradajza.

2. Suvi paradajz dobro ocedite i stavite u blender zajedno sa ribom, bademima i peršunom. Odvojite nekoliko manjih komada za ukras.

3. Pustite blender na veliku brzinu oko 20 sekundi.

4. Dodajte 30 g masnoće, sirće, so i biber i ponovo pokrenite aparat da još jače usitnite riblju paštetu.

5. Pržene kriške premažite ovom prelepom paštetom od tune, badema i sušenog paradajza i ukrasite svaku trakom sušenog paradajza i sa malo peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: