Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Riblja pašteta od školjki i tunjevine

Riblja pašteta od školjki i tunjevine

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Riblja pašteta od školjki i tunjevine
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
3 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
2
"Ukusna riblja pašteta, koju služimo sa više prepečenog hleba, jer se pojede za trenutak"

Potrebni sastojci

  • školjke - 15 kom. crne, sveže (srednje / velike)
  • tunjevina - 90 g konzervirana
  • limun - 1/2 komada
  • šampanjac - 1/2 šolje
  • majonez - 2 kašike
  • krem sir - 1 kašičica, puna
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Iscedite i odvojite dve kašike limunovog soka, a ostatak iscedite na školjke, prethodno oprane i stavljene u šerpu. Dodajte im i pola isceđenog limuna i prelijte šampanjcem.

2. Stavite na jaku vatru poklopljenu posudu i protresite nekoliko puta dok se sve školjke ne otvore - obično je dovoljno 2-3 minuta.

3. Ostavite da se ohladi i uklonite meso, uklanjajući brkove od algi.

4. Stavite tunjevinu u blender, bez tečnost iz konzerve.

Dodajte majonez, krem sir, limunov sok, školjke i biber.

Sameljite sve dok ne postane glatka riblja pašteta.

Ako je gusta, možete dodati još majoneza, krem sira ili kašiku maslinovog ulja.

5. Paštetu od školjki ​​i tunjevine odmah poslužite sa prepečenim kriškama ili slanim krekerima.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: