Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pašteta»Pašteta od sardele i tunjevine

Pašteta od sardele i tunjevine

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pašteta od sardele i tunjevine
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
8 min.
Ukupno
8 min.
Porcije
8
"Evo jedne sjajne ideje za predjelo sa ukusnom paštetom od sardele i tunjevine na brusketima ili krekerima"

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 300 g, iz konzerve
  • sardela - 50 g
  • jaja - 3 komada, tvrdo kuvana
  • kravlji maslac - 100 g, na sobnoj temperaturi
  • crni biber - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Ova riblja pašteta je možda najbrža i najukusnija koju smo probali. Ona može da bude veoma pogodna za vašu Nikoljdansku trepezu ili za svaki drugi povod.

Da biste je napravili, potreban vam je uređaj u kojem ćete samleti proizvode - pasator ili blender.

Stavite prvo maslac, koji bi trebalo da se otpustio na sobnoj temperaturi, ali i da nije previše mekan. Umutite ga pomoću uređaja da bi se dobio sipkasti kremić.

Stavite oguljena skuvana jaja, oceđenu tunjevinu, kao i usoljenu sardelu.

Začinite crnim biberom i sameljite skoro do savršene glatkoće.

Gotovu paštetu sa tunjevinom poslužite u posudicama ili u samoj kutiji konzerve od tunjevine.

Tako će imati autentičniji i originalan izgled.

Uz paštetu od saredele i tunjevine poslužite krekere ili prepečene kriške.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: