Način pripreme
U posudi umutite slatku pavlaku. Dodajte 1 konzervu zaslađenog kondenzovanog mleka. Mutite 2-3 minuta mikserom da se smesa dobro promeša.
Možete staviti šta god želite - čokoladu ili voće. Ako to učinite, pomešajte špatulom. Stavite u kutije i u zamrzivač na 24 sata.
Za školjku su nam potrebne dve posude. Premažite ih uljem (spolja) i stavite na papir za pečenje.
Stavite šećer u kaserolu i otopite ga (karamelizujte).
Malom kašikom u tankom mlazu prelijte posude praveći pokret ulevo, udesno, gore, dole.
Tako dobijenu korpu pažljivo uklonite.
Poslužite stavljanjem kuglica sladoleda od pavlake u jednu korpu, dodajte komade jagode i pospite izmrvljenim pistaćima i tečnom čokoladom.
Pažljivo stavite na vrh (poklopac) drugi deo školjke i domaći sladoled od pavlake u školkci od karamela je spreman.
Komentari