Način pripreme
Oslić je riba koja je veoma ukusna, a spremljena po ovom receptu bude još ukusnija.
Sos pripremamo na sledeći način. Na paradajzu pravimo 4 razreza u oblik krsta.
Pripremamo posudu sa vrućom vodom i stavljamo paradajz na nekoliko minuta. Nakon 2-3 minute vadimo paradajz i prebacujemo u hladnu vodu. Ovo radimo, zato što se lakše guli nakon toga. Gulimo nožem.
Ljuštimo čenove belog luka i sitno seckamo. Ukoliko ne volite beli luk, možete staviti sok od njega.
Uzimamo duboku posudu, stavljamo sitno iseckani beli luk, kiselu pavlaku i iseckani mladi luk.
Seckamo peršun i mirođiju i takođe ih dodajemo u posudu.
Oguljeni paradajz seckamo na male kockice i dodajemo ga u sve ostale sastojke u posudi zajedno sa kobasicom i kiselim krastavčićima, koji su takođe iseckani na sitne kockice.
Krompir gulimo i seckamo na tanke kolutove.
Pripremamo sud u kojem ćemo peći ribu. Prvo sipamo 2 supene kašike maslaca i ređamo krompire.
File oslića premazujemo maslacem, posolimo samo sa jedne strane po ukusu.
Pažljivo mešamo sos sa kiselom pavlakom i pokrivamo celu površinu fileta od oslića.
Zagrevamo rernu do 200 stepeni i stavljamo sud sa fileom od oslića i pečemo 20-25 minuta.
Nakon što istekne vreme, vadimo iz rerne i pomoću špatule stavljamo na tanjir i poslužujemo.
Ukusni file od oslića sa sosom od kisele pavlake je gotov.