Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od kisele pavlake

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od kisele pavlake

ElinkaElinka
Početnik
16835
Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od kisele pavlake
Fotografije: Elinka
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Sjajna gnezda, odgovarajuća za glavno jelo za goste"

Potrebni sastojci

  • Za gnezda
  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - ili prezle
  • začini - po izboru
  • Za nadev
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kačkavalj - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • čubar - ili mirođija
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Mnleveno meso umesite kao za ćuftice (jaje, čubar, luk, prezle ili hleb, aleva paprika i crni biber). Ostavite ga u frižideru na sat vremena.

Kada je već gotovo, oblikujete ga u loptice srednje veličine i pritiskate sredinu kako bi se dobila gnezda.

U posudu sipajte pavlaku, izrendani kačkavalj, umućena jaja i začine.

Sve dobro mešate i punite gnezda. Pečete u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Gnezda od mlevenog mesa sa nadevom od kisele pavlake su veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: