Način pripreme
Za slatku pogaču se prvo kvasac rastvara sa malo vode i jednom kašičicom šećera.
Kiselo mleko se muti sa vodom.
Brašno se proseje. Pravi se udubljenje i sipaju se jaje, kavas, vanila, ulje i šećer. Počinje da se mesi testo i postepeno se dodaje umućeno mleko. Zamešeno testo se ostavlja da naraste i udvostruči svoj obim.
Kada je gotov, razvija se na nabrašnjenoj površini i maže se tečnom čokoladom. Uvija se kao čokoladni rolat.
Podelimo ga na dva dela. Svaki deo se seče na pola i pravi se kao pletenica. Dobijene dve pletenice se stavljaju u posudu sa papirom za pečenje. Ostavlja se ponovo da uvdostruči svoj obim.
Pečemo pogaču sa čokoladom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.
A da znate samo kako miriše uvrnuta pogača sa čokoladom!