Način pripreme
Da biste pripremili testo za kiš, prosejte brašno u pleh i napravite udubljenje.
Dodajte so i hladan maslac, isečen na kockice. Razbijte jaja i dodajte i hladnu vodu. Zamesite testo koje treba da bude meko i elastično.
Uvijte ga u filiju i ostavite u frižideru da se ohladi 30 minuta.
Skinite foliju, stavite list folije za pakovanje i razvucite tanku koru. Pripremite namazan pleh.
Uz pomoć folije ćete lako preneti testo na namazan pleh, okrenite ga naopako.
Odvojite ivice tako što ćete pritisnuti uglove prtima. Izbušite lagano viljuškom koru za naš kiš Loren.
Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite kou oko 10 minuta. Za to vreme pripremite nadev.
Isecite slaninu na sitne kockice. Propržite na vatri sa malo masnoće. U posudi umutite jaja. Dodajte muskatni oraščić, so i biber.
Dodajte mleko i pavlaku. Dobro promešajte. Izvadite iz kalupa osnovu kiša.
Stavite slaninu i mlečnu smesu. Dodajte rendani kačkavalj.
Operite i isecite sremuš sitno.
Na kraju pospite kiš sremušem. Pecite još oko 15 minuta.
Neka vam je ukusno sa ovim omiljenim Loren kišom sa sremušem.