Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš loren sa sremušem

Kiš loren sa sremušem

TatyanaTatyana
Pomoćnik kuvara
10564
Kiš loren sa sremušem3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Uživajte u apetitnom kišu Loren sa sremušem - ubeđeni smo da će vam se dopasti"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 150 g, hladan, isečen na kockice
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • voda - 3 supene kašike, hladna
  • za nadev
  • slanina - 150 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • kisela pavlaka - 100 ml
  • jaja - 3 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • biber
  • muskatni oraščić - 1/2 kašičice sveže izrendan /po želji/
  • kačkavalj - 1 šolja, izrendan Nabora
  • sremuš
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili testo za kiš, prosejte brašno u pleh i napravite udubljenje.

Dodajte so i hladan maslac, isečen na kockice. Razbijte jaja i dodajte i hladnu vodu. Zamesite testo koje treba da bude meko i elastično.

Uvijte ga u filiju i ostavite u frižideru da se ohladi 30 minuta.

Skinite foliju, stavite list folije za pakovanje i razvucite tanku koru. Pripremite namazan pleh.

Uz pomoć folije ćete lako preneti testo na namazan pleh, okrenite ga naopako.

Odvojite ivice tako što ćete pritisnuti uglove prtima. Izbušite lagano viljuškom koru za naš kiš Loren.

Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite kou oko 10 minuta. Za to vreme pripremite nadev.

Isecite slaninu na sitne kockice. Propržite na vatri sa malo masnoće. U posudi umutite jaja. Dodajte muskatni oraščić, so i biber.

Dodajte mleko i pavlaku. Dobro promešajte. Izvadite iz kalupa osnovu kiša.

Stavite slaninu i mlečnu smesu. Dodajte rendani kačkavalj.

Operite i isecite sremuš sitno.

Na kraju pospite kiš sremušem. Pecite još oko 15 minuta.

Neka vam je ukusno sa ovim omiljenim Loren kišom sa sremušem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: