Način pripreme
Prosejte brašno u posudu i pomešajte sa solju. Napravite udubljenje i u njega sipajte kiselu pavlaku, dva umućena žumanca i margarin.
2. Zamesite glatko, srednje meko testo i ostavite da stoji 10 minuta.
3. Razvucite na brašnom posutoj radnoj površini i isecite slano pecivo u oblik kruga. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Debljina slanog peciva treba da bude od 3 do 5 mm.
4. Pospite krupnijom soli u ljuspicama i fino mlevneim biberom i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni.
Pecite slano pecivo bez mleka dok ne dobije zlatnu boju oko 16-18 minuta.
Prijatno!
* Od količine sastojaka ćete dobiti 2 doze slanog peciva ili dva standardna pleha svake rerne.
* Umesto kisele pavlake možete koristiti onu biljnog porekla. Možda će biti potrebno malo više brašna, pošto će biti ređa od kisele.
Druga varijanta je da umesto pavlake stavite jedno belance velikog jajeta.