Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slana testa»Slano pecivo bez mleka

Slano pecivo bez mleka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Slano pecivo bez mleka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
12
"Slano pecivo, pripremljeno bez mleka i sa mnogo ljubavi - da li je zato toliko ukusno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • kisela pavlaka - 60 g
  • žumanca - 2 komada
  • margarin - 180 g
  • so - 1 i 1/2 kašičice + krupnija u ljuspicama za posipanje
  • biber - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu i pomešajte sa solju. Napravite udubljenje i u njega sipajte kiselu pavlaku, dva umućena žumanca i margarin.

2. Zamesite glatko, srednje meko testo i ostavite da stoji 10 minuta.

3. Razvucite na brašnom posutoj radnoj površini i isecite slano pecivo u oblik kruga. Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Debljina slanog peciva treba da bude od 3 do 5 mm.

4. Pospite krupnijom soli u ljuspicama i fino mlevneim biberom i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite slano pecivo bez mleka dok ne dobije zlatnu boju oko 16-18 minuta.

Prijatno!

* Od količine sastojaka ćete dobiti 2 doze slanog peciva ili dva standardna pleha svake rerne.

* Umesto kisele pavlake možete koristiti onu biljnog porekla. Možda će biti potrebno malo više brašna, pošto će biti ređa od kisele.

Druga varijanta je da umesto pavlake stavite jedno belance velikog jajeta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: