Slano pecivo bez glutena

30/01/2020
"Ako ćete voditi neki režim ishrane, najbolje da bude sa domaće pripremljenim slanim pecivom bez glutena, bar ćete znati da ćete jesti ukusno, iako ste na dijeti "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano464
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno od spelte - 450 g
  • kiselo mleko - 200 g
  • so - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • sir - 100 g, izrmvljen
  • origano - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • soda za hleb - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo brašno od spelte u pleh i posipamo solju.

U kiselo mleko dodajemo sodu za hleb da nadođe i sipamo u sredinu brašna.

Dodajemo jaje, suvi origano, maslinovo ulje i mrvljeni sir. Sa brašnom zamesimo testo da se ne lepi, promešamo viljuškom.

Po prvi put radim sa ovim brašnom, ali je ispalo odlično ovo slano pecivo bez glutena. Testo razvlačimo na koru debljine oko 0, 5 mm.

Reckastim nožem sečemo na trake po 1 cm, a dužinu vi određujete - kraće ili duže.

Poređamo slano pecivo u pleh, obložen papirom za pečenje.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni 15-20 minuta i vadimo na tanjir. Ukusno i zdravo!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar