Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Penjurlija sa svežim mlekom

Penjurlija sa svežim mlekom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Penjurlija sa svežim mlekom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
5
"Fantastična penjurlija za doručak"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kvasac - 20 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 200 g
  • sir - 250 g izmrvljen
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se stavi u sveže mleko sa šećerom i ostavi da se aktivira (20-30 min).

Brašno je prosejano sa solju.

U sredini brašna se pravi udubljenje i u njega se stavljaju kvasac i so. Umesiti srednje tvrdo testo.

Ostavite testo da naraste 1 sat, pa umešajte polovinu otopljenog maslaca.

Formira se 5 loptica, od kojih se razvijaju kore.

Ređaju se u nauljeni pleh, a svaka kora posipa se filom od dva umućena jaja i sira.

Isecite na kvadrate i prelijte preostalim otopljenim maslacem.

Penjurlija se peče u zagrejanoj jakoj rerni dok ne porumeni.

Penjurlija sa svežim mlekom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: