Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slani kolač»Jedinstveni hleb sa crvenim sočivom

Jedinstveni hleb sa crvenim sočivom

Jedinstveni hleb sa crvenim sočivom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ako do sada niste probali hleb od crvenog sočiva, dosta ste propustili"

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1 šolja
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • prašak za pecivo - 1 pakovanje
  • so - po ukusu
  • peršun - 4 - 5 strukova, svež
  • ulje - 3 kašike
  • biber - 1 prstohvat
  • jaja - 2 komada
  • kukuruzni hleb - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Šolja crvenog sočiva se preliva u šerpi sa 3 šolje vruće vode i ostavlja se dok blago ne nabubri, ostavlja se tokom jedne noći.

Sledećeg dana se dobro ocedi. Sipa se iz dva puta u secka i melje se dok se ne dobije gusta smesa da nema celih zrna.

Sipa se u posudu, dodajemo jaja, so po ukusu, isečen peršun, biber, ulje i kiselo mleko sa praškom za pecivo umućenim da naraste.

Na kraju dodajemo kukuruzno brašno Meša se viljuškom i ručnim mikserom se pasira u glatku smesu.

U mali pravougaoni kalup za kolač na papir za pečenje sipamo smesu.

Pečemo slani kolač u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30-40 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Izvadi se hleb, sačeka se malo da se ohladi i iseče se.

Jedemo hleb sa crvenim sočivom u svako doba - toliko je ukusan i zdrav!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: