Poširane kruške sa rumom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Poširane kruške sa rumom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Desert koji ostavlja utisak - poširane kruške sa rumom - prijatno"

Potrebni sastojci

  • kruške - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • maslac - za prženje
  • med
  • šećer
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • pomorandže - 1/2 komada - sok + kriška
  • cimet - prstohvat
  • rum - 50 ml, tamni
  • banane - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Postoje različiti načini za pripremu ovog deserta od kruške.

Predstavljam vam svoj recept za poširane kruške sa rumom na kanapeu od karamelizovanih banana i pomorandže sa mirisom cimeta, ukrašene kuglom sladoleda od vanile i čokoladnim mrvicama.

Sve radite od oka.

Oljuštite srednje mekanu sočnu krušku i lepo je utrljajte limunom da ne potamni.

Lagano je pržite na maslacu, dodajući postepeno med, šećer, kašičicu soka od limuna i sok od pola pomorandže, plus prstohvat cimeta.

Prekrijte je ovim karamelom i okrenite je na sve strane dok lepo ne preplane i dok se karamela ne zalepi za nju.

Na kraju dodajte oko 50 ml tamnog ruma i flambirajte krušku.

Dok karamelizujete krušku, dodajte isečenu bananu i parče pomorandže, ali ih izvadite pre flambiranja. Sve zavisi od tvrdoće voća.

Na primer, ako je kruška vrlo tvrda (zelena), potrebno je skuvati ili da se pošira u malo vina, uz dodatak zvezdanog anisa, cimeta i šećera.

Ovo je moje iskustvo, poširanih krušaka možete napraviti koliko god želite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti