Način pripreme
Isecite bundevu na komade i pecite na 180stepeni oko 20 minuta ili dok ne omekša. Ispasirajte je u posudi.
Kestenje zasecite u oblik krsta na gornjem kraju malim nožem. Pecite na 180stepeni oko 30 minuta.Dok je još toplo, oljuštite kestenje, a zatim ga sameljite u blenderu.
Umutite mekani maslac sa šećerom dok smesa ne pobeli.
Jaja podelite na belance i žumance.
Dobro izmutite žumance i dodajte pire od bundeve, a zatim dodajte umućeni maslac i kestenje.
Umutite belanca u tvrdi sneg i pomešajte sa smesom od kestenja.
Kalup za torte prečnika 23 cm podmažite maslacem i pospite brašnom po želji, sipajte testo i kolač sa kestenom pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kolač sa kestenom i bundevom - jedinstveni ukus koji biste trebali osetiti.