Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileće grudi sa povrćem i soja sosom u tiganju

Pileće grudi sa povrćem i soja sosom u tiganju

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Pileće grudi sa povrćem i soja sosom u tiganju
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
30/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Super ukusno jelo sa tikvicama, piletinom i kačkavaljem Probajte"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 500 - 600 g
  • paprike - 1 komad, zelena
  • tikvice - 1 komad
  • pečurke - 250 g, iz tegle
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • univerzalini začin - 1 supena kašika za povrće
  • unuverzalni začin - 1 supene kašika za piletinu
  • soja sos - 2 supene kašike
  • kačkavalj - 100 g
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo pileće grudi. Isečemo ih na tanke tračice. Očistimo papriku od semenki i isečemo na tračice.

Tikvica se dobro opere i uz pomoć ljuštilice se tanko iseče. Nakon toga se seče na tračice.

Procedimo pečurke iz tegle. Gotove i isečene na tračice pileće grudi stavljamo u posudu i posipamo začinom za piletinu i soja sosom.

Dobro promešamo i ostavljamo da odstoji oko 15-20 minuta. Stavljamo tiganj na vatru i ugrevamo maslinovo ulje.

U njega dodajemo povrće, meso i pečurke i ostavljamo da se dinstaju, poklopljeni.

Čim povrće omekša, a meso bude gotovo izrendamo kačkavalj, smanjujemo vatru i stavljamo poklopac odozgo.

Čim se kačkavalj rastopi, isključimo ringlu i ostavljemo da malo odstoji. Serviramo na tanjiru ukrašeno peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: