Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninom

05/02/2019
"Miris ovog očaravajućeg jela se može osetiti čak i odavde, i to ne samo zahvaljujući snazi savremenih tehnologija "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano200
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk.

Sipajte luk i pečurke u blender i pasirajte ih. U istom tiganju propržite brašno, sipajte vodu i sipajte izgnječeni luk i pečurke. Posolite i pospite biberom i majčinom dušicom, ako je potrebno sipajte još vode.

Kada provri, nakon nekoliko minuta sipajte pavlaku. Promešajte dobro i nakon oko 2 minuta skinite sa vatre.

Ispecite svinjske grudi na roštilju, gril tiganju ili u rerni. Servirajte ih plreivene sosom i kockicama propržene slanine.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar