Način pripreme
1. Luk, struk celera, beli luk i paradajz (oljušten) se samelju u kašicu u blenderu.
Šargarepa i paškanat se oljušte i iseku na male kocke, a krompir na krupnije.
Listovi peršuna i celera se iseckaju, a drške peršuna se sačuvaju.
2. Masnoća se zagreva na umerenoj vatri i u njoj se dinsta malo samlevenog povrća dok se ne zgusne. Dodaju se šargarepe i paškanat, zaprži se minut, dva i sipa se oko litar i po vode. Vri 15-20 minuta i dodaje se krompir. Doliva se voda.
3. Nakon još 15 minuta se sipa pirinač, prethodno opran od skroba i polovina iseckanih svežih listova celera i peršun plus vegeta. Čorba se kuva još 20 minuta.
4. Brašno se muti u biljnom mleku sa prstohvatom soli. Sipa se u čorbicu, začinjava se biberom i selenom i vri još oko 5 minuta, da se blago zgusne i postane mutna. Razume se, ako više volite da bude bistra, možete da izbegnete brašno i mleko.
5. Krompir čorba se servira vruća, posuta preostalim zelenim iseckanim listovima.
Prijatno!
Posna krompir čorba sa paškanatom je gotova.