Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Boranija sa paškanatom i celerom u rerni

Boranija sa paškanatom i celerom u rerni

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k121
Boranija sa paškanatom i celerom u rerni
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
19/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Ako imate višak boranije, iskoristite je u ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • boranija - 3 tegle
  • paškanat - 2 korena
  • celer - 1/3 glavice
  • peršun - 1 vezica
  • luk - 2 glavice
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i opere veoma dobro. Iseče se na sitno. Stavlja se u zagrejano maslinovo ulje. Zaprži se 5 minuta.

Paškanat se opere veoma dobro i oljušti se. Iseče se na sitno. Celer se opere i iseče na sitno.

Paškanat i celer se dodaju u luk. Prže se 5 minuta. Boranija se ocedi i dodaje se u povrće. Prži se 10 minuta, nakon čega se sklanja sa vatre.

Sipa se u posudu sa poklopcem. Dodajeu se aleva paprika i so. Promešaju se veoma dobro.

Jelo sa boranijom se preliva toplom vodom do polovine. Peče se pod poklopcem 60 minuta, na 180 stepeni, nakon čega se dodaje peršun isečen na sitno. Promeša se veoma dobro.

Boranija sa paškanatom i celerom u rerni se peče 10 minuta pod poklopcem na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: