Način pripreme
Salata od bulgura sa crvenim pasuljem i ljutenicom je veoma ukusna.
1. Kuvajte bulgur 10 minuta u slanoj vodi u odnosu 1: 2. Ovo se odnosi na bulgur srednje veličine, a ako koristite manji ili najveću veličinu (cela zrna), sledite uputstva proizvođača, jer vam u nekim slučajevima treba samo potapanje u vodu, a ne kuvanje.
2. Ostavite da se nabubreni bulgur ohladi. Promešajte ga sa malo maslinovog ulja kako se zrna ne bi slepila.
3. Crveni luk i peršun sitno iseckajte. Stavite ih u bulgur, zajedno sa još malo maslinovog ulja, soka od limuna i sirćeta.
4. Dodajte kuvani crveni pasulj, so i ljutenicu i dobro izmešajte. Probajte salatu sa bulgurom i začinite je po svom ukusu sa više kiseline, ljutenice ili soli.
Po želji u ukusnu salatu možete dodati još jedan začin kao što je, naprimer, malo sveže iseckana nana.
Prijatno!