Način pripreme
(1 šolja = 250 ml)
Skuvajte bulgur u vreloj slanoj vodi u šerpi bez poklopca kako bi moglo da ispari više vode. Kad omekša, sklonite ga sa vatre i ostavite da se voda ohladi i da je bulgur upije.
U dubokoj posudi pomešajte sve sastojke za mlečnu salatu: kiselo mleko, ohlađeni bulgur, kisele krastavce isečene na kockice, iseckane orahe, klice suncokreta i sitno seckanu svežu mirođiju.
Začinite po ukusu himalajskom solju, belim balzamičnim sirćetom (Balsamico) i dodajte malo nerafinisanog suncokretovog ulja.
Mešajte dok ne rasporedite ravnomerno ukuse.
Salatu poslužite sveže pripremljenu. Prilog koji može da zasiti, pogodna kombinacija sa ukusnim jelom od povrća ili aromatičnim ćufticama od leblebija i bulgura.
Mlečna salata sa bulgurom i klicama za sveže-sunčani ručak!
Fantastično ukusno!