Način pripreme
1. Oljuštite i isecite paradajz i avokado krupnije. Rukolu operite tekućom vodom i ostavite da se ocedi od kapljica.
Osim zelenih listova rukole ponekad dodajem i šaku valerijane, iako se ona ne nalazi u originalnom izgledu salate sa buratom. Predlažem ovo kao dodatnu ideju.
2. Stavite sve što ste do tog trenutka pripremili i začinite pestom, maslinovim uljem i solju.
Drugi savet: Ako nemate gotovo pesto, možete iskidati sveže listove bosiljka i posuti parmezanom u prahu. Lepo bi bilo da dodate zapečene pinjole.
3. Prebacite salatu od povrća u posudu za salatu i u centar stavite bombicu sira burata, osušenu od tečnosti, iz koje ste izvadili.
4. Pospite balsamiko redukcijom i servirajte.
Ja koristim dve vrste redukcije - običnu i od maline za više raskoši.
Klasični ukusi koji idu jedno uz drugo i rezultat je jedna odlična salata Burata tip Hepi.
Prijatno!