Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od povrća»Salata Burata tip Hepi

Salata Burata tip Hepi

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata Burata tip Hepi8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Salata burata u kojoj ćete naći savršeno kombinovane ukuse koji se dupunjuju i raduju nepce"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada srednji ili 1 veliki
  • avokado - 1 komad, veliki
  • rukola - 2 šake
  • burata - 150 g, bivolji
  • pesto - 1 - 2 supene kašike, od bosiljka
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • so - po ukus
  • balsamiko redukcija - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i isecite paradajz i avokado krupnije. Rukolu operite tekućom vodom i ostavite da se ocedi od kapljica.

Osim zelenih listova rukole ponekad dodajem i šaku valerijane, iako se ona ne nalazi u originalnom izgledu salate sa buratom. Predlažem ovo kao dodatnu ideju.

2. Stavite sve što ste do tog trenutka pripremili i začinite pestom, maslinovim uljem i solju.

Drugi savet: Ako nemate gotovo pesto, možete iskidati sveže listove bosiljka i posuti parmezanom u prahu. Lepo bi bilo da dodate zapečene pinjole.

3. Prebacite salatu od povrća u posudu za salatu i u centar stavite bombicu sira burata, osušenu od tečnosti, iz koje ste izvadili.

4. Pospite balsamiko redukcijom i servirajte.

Ja koristim dve vrste redukcije - običnu i od maline za više raskoši.

Klasični ukusi koji idu jedno uz drugo i rezultat je jedna odlična salata Burata tip Hepi.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: