Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Palačinke od tapioke sa bademovim mlekom

Palačinke od tapioke sa bademovim mlekom

Panda LifePanda Life
Šegrt
641295
Palačinke od tapioke sa bademovim mlekom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Mirisne palačinke od tapioke, pogodne za ljude koji imaju netoleranciju na gluten"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • skrob od tapioke - 10 kašike
  • bademovo mleko - 200 ml ili pirinčano mleko
  • vanila - 1 pakovanje
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • kokosovo ulje - za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umute se jaja sa solju i vanilom.

Bademovo mleko, jer je gušće, razredimo sa oko 100 ml vode.

Ako koristimo pirinčano mleko, možemo da odmah sipamo 300 ml njega, ne treba da ga razređujemo. Umutimo smesu i zagrevamo tiganj.

Mažemo tiganj kokosovim uljem i sipamo porcije kutlačom.

Obično je dovoljno da bude pola kutlače ili dve trećine.

Pečemo palačinke dok ne postanu zlataste sa obe strane.

Poređamo ih jedna na drugu i svaku palačinku mažemo kokosovim uljem.

Serviramo sa slatkom od višanja, dunja ili nečeg drugog po želji.

Razume se, najbolje je da je slatko za palačinke od tapioke sa bademovim mlekom domaće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: