Način pripreme
Prosejte brašno u posudu i dodajte narendan parmezan, jedno malo jaje, hladan maslac, isečen na parčiće. 2 kašike hladne vode i prstohvat narendane kore limuna.
Zamesite testo. Kada se homogenizuje dobro, uvijte ga u parče najlona i stavite u frižider na jedan sat.
Ohlađeno testo razvijte na nabrašnjenoj površini u veliki pravougaonik debljine 2-3 milimetra.
Namažite ga sa nekoliko kašika tapenade od maslina i uvijte u rolat.
Rolat stavite ponovo u frižider na jedan sat. Biće vam lakše da isečete pravilne pužiće kada je testo hladno.
Isecite ohlađeni rolat na male rolnice.
Poređajte slano pecivo u posudu za pečenje, postavljeno papirom za pečenje, i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.
Ohladite slano pecivo sa tapenadom od maslina na rešetki.
Nek vam je slatko!