Način pripreme
Nauljite pravougaonu formu za pečenje od 23 cm, a nakon toga dno i strane prekrijte papirom za pečenje. Papir treba da bude preko strana bar 2 cm.
Istopite maslac u odgovarajućoj posudi i dodajte čokoladu. Mešajte na slaboj vatri, dok se masa ne ujednači i onda sve prebacite u posudu. Dodajte šećer i lagano umućena jaja, a nakon toga brašno i kakao. Smesu sipajte u pripremljeni kalup. Pecite u umereno zagrejanoj rerni oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi u kalupu.
Za beli fadž istopite maslac sa čokoladom na slaboj vatri, a nakon toga dodajte kondenzovano mleko i liker. Mešajte dok smesa ne postane glatka i prelijte je preko braunija. Po želji, možete staviti malo istopljene čokolade odozgo i da uz pomoć štapića za ražnjić napravite šare.
Pokrijte kalup i stavite kolač u frižider, da se stegne. Nakon toga, izvadite kolač iz kalupa.
Probajte i Kakao brauni, Vegan brauni, Brauni sa čokoladom, Brauni sa orasima, Brauni sa lešnicima.