Način pripreme
1. Izvadite maslac i friždiera i sačekajte da omekša - ne treba da bude previše mekan, ali ne treba da bude tvrd.
2. Umutite miskerom jaja, šećer, vanilin šećer i maslac. U taj mekani krem sipajte brašno - prosejano, prašak za pecivo i vodu. Mutite ponovo dok ne dobijete homogenu i glatku smesu.
3. Iseckajte dve vrste čokolade na komade - nije potrebno da budu jednaki, lepo je da ima i sitnijih i krupnijih. Sipajte ih u smesu i lepo promešajte.
4. Pokrijte dno pleha iz rerne papirom za pečenje. Uz pomoć dve kašike uzmite od duple čokoladne smese količinu veličine oraha. Izvadite kašikom testo za svaki kolač, ostavite bar 4 cm razmak između.
5. Pecite kolače iz dva puta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 12-15 minuta.
6. Nakon što izvadite kolačiće, ostavite ga da se ohladi i servirajte ili čuvajte u dobro zatvorenoj hermetičkoj posudi.
Hrskavi su i ukusni i duplo čokoladni kolačići.
Neka vam je slatko!