Način pripreme
Rerna - 175 stepeni;
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
1. Nadev od bele čokolade, badema i kokosa.
Čokoladu rastopite na pari. Ostavite sa strane.
Bademe i kokos zapecite na suvom tiganju na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju. Pomešajte sa čokoladom. Ostavite sa strane.
2. U posudi pomešajte slatko po izboru sa kašičicom ruma. Ugrejte na umrenoj vatri uz neprestano mešanje. Ostavite sa strane.
3. U posudi miksera mutite maslac oko jednog minuta. Dodajte šećer, mutite oko 3 minuta i dodajte umućenajaja, vnanilu, izrendanu koru od limuna, sno, kukuruzni skrob i mutite dok se sastojci ne pomešaju, na niskoj brzini miksera. Dodajte polovinu brašna i mesite rukom dok ne upije smesu, dodajte i drugu polovinu brašna. Zamesite glatko testo u samoj posudi dok se ne odvoji od ivica posude. Izvadite, stavite u foliju i ostavite 30 minuta na hladnom.
Kad se ohladi, rukom kidajte loptice, jednake veličine, oblikjte male elipse, stavite ih u pleh za pečenje i viljuškom pritisnite da se utisnu prorezi.
Pecitte na 175 stepeni oko 8-12 minuta. Keks treba da ostane beo. Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.
Čokoladu rastopite na pari.
Polovinu hladnih kolača namažite slatkom, poklopite drugom polovinom, drugu polovinu namažite nadevom od badema, kokosa i bele čokolade. Potopite stranu koja nema otisak u crnu čokoladu. Stavite na papir za pečenje da se čokolada stegne.