Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Dupli čokoladni keksići

Dupli čokoladni keksići

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Dupli čokoladni keksići
Fotografije: marcheva14
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
20
"Dupli čokoladni keksći znače samo jedno - duplo veći užitak"

Potrebni sastojci

  • maslac - 110 g, na sobnoj temperaturi
  • brašno - 150 g, belo
  • kukuruzni skrob - 150 g
  • šećer u prahu - 70 g
  • jaja - 1 komad
  • vanila - 1 1/2 kašičice, ekstrakt
  • so - prstohvat
  • kora od limuna izrendan koda od 1/2 limuna
  • NADEV
  • slatko - oko 80 g, gusto po izboru
  • rum - 1 kašičica
  • crna čokolada - 80 g, za topljenje
  • bela čokolada - oko 60 - 70 g, za topljenje
  • bademi - oko 40 g, mleveni
  • kokos - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 175 stepeni;

Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.

1. Nadev od bele čokolade, badema i kokosa.

Čokoladu rastopite na pari. Ostavite sa strane.

Bademe i kokos zapecite na suvom tiganju na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnu boju. Pomešajte sa čokoladom. Ostavite sa strane.

2. U posudi pomešajte slatko po izboru sa kašičicom ruma. Ugrejte na umrenoj vatri uz neprestano mešanje. Ostavite sa strane.

3. U posudi miksera mutite maslac oko jednog minuta. Dodajte šećer, mutite oko 3 minuta i dodajte umućenajaja, vnanilu, izrendanu koru od limuna, sno, kukuruzni skrob i mutite dok se sastojci ne pomešaju, na niskoj brzini miksera. Dodajte polovinu brašna i mesite rukom dok ne upije smesu, dodajte i drugu polovinu brašna. Zamesite glatko testo u samoj posudi dok se ne odvoji od ivica posude. Izvadite, stavite u foliju i ostavite 30 minuta na hladnom.

Kad se ohladi, rukom kidajte loptice, jednake veličine, oblikjte male elipse, stavite ih u pleh za pečenje i viljuškom pritisnite da se utisnu prorezi.

Pecitte na 175 stepeni oko 8-12 minuta. Keks treba da ostane beo. Izvadite i ostavite da se potpuno ohladi.

Čokoladu rastopite na pari.

Polovinu hladnih kolača namažite slatkom, poklopite drugom polovinom, drugu polovinu namažite nadevom od badema, kokosa i bele čokolade. Potopite stranu koja nema otisak u crnu čokoladu. Stavite na papir za pečenje da se čokolada stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: