Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pohovane pileće džigerice sa pivom

Pohovane pileće džigerice sa pivom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pohovane pileće džigerice sa pivom
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Savršeno meze za pivo se prži u tiganju, a vi možete zapisati tačan recept!"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • pivo - 250 ml
  • sirće - 50 - 60 ml
  • jaja - 3 belanca
  • so - 2 prstohvata
  • čili - 2 prstohvata
  • ulje - 1 supena kašika
  • brašno - za gustu kašu
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno prelijte cele džigerice vrelom vodom i ocedite, ostavite ih da stoje tako desetak minuta. Nakon toga dobro ocedite.

Umutite belanca sa prstohvatom soli, dodajte ulje, pivo i postepeno brašno dok ne dobijete gustu kašu. Potrebno je svaki da potopite u smesu za pohovanje i da držite dobro. Po želji dodajte i čili ili alevu papriku da bi bilo pikantnije.

Ugrejte masnoću u tiganju za prženje i po želji dodajte malo sirćeta, da ne upije smesa mnogo masnoće. Potopite džigerice u smesu za pohovanje i stavite ih u ugrejano ulje. Odozgo stavite poklopac ili novine, da ne prskaju pržene džigerice. Pržite oko 2 minuta, nakon toga okrenite.

Ukusne pohovane pileće džigerice sa pivom idu uz brzu salatu od paradajza.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: