Krem od jaja

Fat BertaFat Berta
Džedaj
63714550262
Krem od jaja
Fotografije: Paulina Stoyanova
3 / 4
06/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Nežan krem od jaja je savršen završetak svakog dana!"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 4 šolje
  • šećer u prahu - 1 šolja + 100 g, kristal
  • jaja - 6 komada
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite veoma dobro žumanca sa šećerom. Razredite lagano sa svežim mlekom i nastavite mućenje na ringli, dok se smesa ne zgusne. Aromatizujte vanilom, prebacite u odgovarajuće kalupe i kuvajte krem na pari.

Pripremite šećerni sirup od 100 ml vode i 100 g šećera. Ohladite sirup.

Umutite belanca sa prstohvatom soli i u tankom mlazu dodajte šećerni sirup dok mutite - treba da se dobiju tvrdi i sjajni vrhovi.

Gotov krem se ukašava smesom od belanaca i po želji voćem iz slatka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: