Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem od jaja»Poslastičarski krem od jaja

Poslastičarski krem od jaja

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
"Predlažemo vam jedan univerzalan domaći krem za vaše torte, eklere, krofne, uštipke. Lak i lagan, ovaj krem je uvek aktuelan"

Potrebni sastojci

  • mleko - 1 l
  • brašno - 100 gr
  • šećer - 300 gr
  • jaja - 4 žumanca
  • vanila - 1 štapić
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom dok ne pobeli. Dodajte brašno i pomovo umutite. Dolijte pola šolje svežeg mleka i ponovo dobro umutite.

Stavite ostatak svežeg mleka da se zagreje u šerpi oko pet minuta. Dodajte štapić vanile. Sipajte smešu sa jajima dok neprekidno mešate u toplom, ali ne vrelom vleku i mešajte sa žicom.

Mešajte praveći pokrete u obliku osmice dok se ne zgusne. Malo nakon što poslastičarski krem provri, trebalo bi da je gotov. Koristite ga za različite poslastice - za punjenje krofni, za torte itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: