Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Kačkavalj u rerni»Kačkavalj iz rerne u korama za pitu

Kačkavalj iz rerne u korama za pitu

GenovevaGenoveva
Kuvar
51171k
Kačkavalj iz rerne u korama za pitu
Fotografije: Petia Valcheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Ko voli kačkavalj, biće očaaran od ovog načina njegove pripreme, toplo preporučujemo"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 komada
  • kačkavalj - 500 g
  • jaja - 1 komad, žumance
  • čubar
  • dimljena aleva paprika
  • kravlji maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo maslac na vatri.

Sečemo 6 komada kačkavalja, pravougaoni debljine bar 1 cm.

Listove ćemo koristit po 2 - prvi namažemo rastopljenim kravljim masalcem i stavljamo odozgo drugu koru, nakon toga stavljamo parče kačkavalja i uvijamo.

Stavljamo kačkavalj u korama za pitu na papir za pečenje.

Stavljamo u hladnu rernu, pečemo na 180 stepeni dok se ne zapeku kore.

Pre nego što stavimo u rernu, namažemo kore odozgo žumancem i posipamo dimljenom alevom paprikom i čubrom.

Nakon što isključimo rernu, izvadimo kačkavalj iz rerne u korama za pitu.

Ako ostavite kačkavalj u toploj rerni, može da se razlije.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: