Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa korama za pitu

Lazanja sa korama za pitu

Lazanja sa korama za pitu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Kada je potrebno da improvizujete - mi smo tu - a lazanja će biti ukusnija nego što očekujete"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje
  • Za nadev
  • pirinač - 1 šolja
  • pileće meso - 1 skuvan i od kostiju očišćen batak
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa
  • grašak - može i zamrznut
  • biber
  • so
  • selen
  • Za bešamel sos
  • brašno
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko
  • so
  • kačkavalj - narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se zaprži i dodaju mu se na sitno iskidano pileće meso, isečene pečurke, šargarepa i grašak. Ostavlja se da se krčka i začinjava se.

Odovojeno se sprema bešamel sos.

U pravouganu posudu za pečenje se poređaju po dve kore, između njih se posipa ulje. Stavlja se nadev i tako dok se ne potroše kore.

Seče se na pravougaone parčiće i preliva se bešamel sosom. Peče se na 180 stepeni.

Malo pre nego što se izvadi iz rerne, posipa se narendanim kačkavaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: