Krempita sa korama za pitu

29/06/2018
"Kao majstori - pogledajte kako se pravi sočna krempita bez testa, nego sa korama za pitu "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 254
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom sedmice55
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo 800 g mleka na vatru i u njega dodajemo šećer i vanilu. Ostavljamo tako da se šećer rastopi.

Za to vreme u drugoj posudi umutimo jaja sa brašnom i pre nego što mleko na vatri provri, dodajemo smesu od jaja. Mešamo dok se krem ne zgusne.

Skidamo i dodajemo masac, dok je još topao krem i mešamo dok se potpuno ne rastopi.

Iskidamo kore, posipamo ih sa malo ulja, promešamo i stavljamo u rernu da se zapeku.

Kad bude gotovo, počinjemo da sastavljamo krempitu.

Koristila sam kalup za tortu, obložen papirom za pečenje.

Odozdo sipamo malo od krema, posipamo delom kora odozgo i ponovo kremom, slatkom i orasima.

Sačuvamo deo od kora za ukras, a preostali deo stavljamo tako što smenjujemo.

Završavamo kremom i stavljamo u frižider na nekoliko sati.

Kad izvadimo, odozgo posipamo slatkom, a sa strane preostalim korama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar