Način pripreme
Ovaj čizkejk se brzo pravi i jedinstvenog je ukusa. Prosto sve je pitanje dobrog praćenja koraka. Pratite ih:
Očistite jagode, isecite na 2 dela i stavite u tiganj, prelijte šećerom i na kraju vodom. Ostavite desetak minuta da vri.
Rastopite maslac, sameljite keks i pomešajte sa maslacem. Dodajte sveže mleko. Namažite kalup sa dnom koje se skida i delom maslaca i sipajte smesu za koru. KOj je bio 17 cm. Stavite u frižider da se stegne.
Promešajte krem sir sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu. Rastvorite želatin na pari prema uputstvu na pakovanju i sipajte pola u dobijeni krem.
Sipajte krem u obruč i ponovo stavite u zamrzivač.
Jagode su već gotove, skinite ih sa vatre i sipajte preostali želatin. Ostavite da se hladi desetak minuta i sipajte sok u obruč. Poređajte jagode po ukusu i stavite čizkejk od jagoda u zamrzivač.
Gotovo je za oko 20 minuta. Ostaje da sačekate da se stegne. Moj čizkejk od jagoda sam izvadila nakon 30 minuta. Bio je spreman za jelo. Prijatno!
Pogledajte takođe kako da napravite tortu od jagoda ili klasičan daikiri od jagoda.
Komentari