Pileća krilca Bufalo

07/04/2021
"Pripremite ova aromatična pileća krilca Bufalo, a gosti će sami doći, privučeni njihovom neodoljivom aromom"
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • ulje - za prženje
  • brašno - 125 g
  • so - 2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni + 1/2 kašičice, ljute aleve paprike
  • beli luk - 1/4 kašičice, u prahu
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • mleko - 1 šolja, sveže
  • za sos
  • ljuti sos - tabasko ili drugi, po ukusu
  • maslac - 2 supene kašike
  • sirće - 1 kašičice, belo, vinsko
* merne jedinice

Način pripreme

Svi suvi sastojci - brašno, so, crni biber, ljuta i slatka aleva paprika i beli luk u prahu se pomešaju u velikoj posudi. Posebno se mute jaja i mleko.

Krilca se dela na 2 dela svaki i očiste se. Posole se, svako krilce se brzo umače u mlečnu smesu, nakon toga se uvaljaju u suvu i ostavljaju se na hladnom na otprilike 20 minuta. Uključuje se da se prže dok ne postanu zlatkasta u zagrejanoj masnoći.

U posudici se zagreje ljuti sos sa maslacem i sirćetom i sosem se zaliju gotova pileća krilca Bufalo.

Napomena: Bilo bi dobro da se u začine doda kajenski biber, ukoliko imate takav biber. Obično se ova pileća krilca poslužuju sa sosem sa plavim sirom, za koji treba da pomešate 250 g majoneza, 200 g kisele pavlake, 60 g izdrobljenog plavog sira, malo dižonskog senfa po ukusu 1 kašičicu sos Vočester, malo mladog luka ili suvog belog luka u prahu zajedno sa solju i crnim biberom, ponovo po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar