Hrskava pileća krilca

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Hrskava pileća krilca1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Znamo da prženje nije među najkorisnijim stvarima, ali jednostavno ne možemo da odolimo ovim hrskavim pilećim krilcima"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 400 g
  • jaje - 1 komad
  • krompir - 1 komad, skuvan, može i dehidriran krompir pire
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite sva pileća krilca na 2 parčeta. Istucajte beli luk i malo soli i utrljajte dobro parčiće pilećih krilaca njime.

U odvojenoj posudi umutite jaje i dodajte malo vode (oko 5 ml).

Pasirajte viljuškom krompir i dodajte ga u brašno. Dodajte i biber po ukusu.

Zagrejte masnoću i ispržite pileća krilca, a pre toga ih potopite redom u jaje, brašno sa krompirom i ponovo u jaje.

Možete da servirate sa garnirungom, salatom po izboru ili dinstanim mladim krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: