Način pripreme
Belo meso iseći na male tanke šnicle. Šnicle stavljati jednu na drugu, posipajući pritom svaku šniclu solju i začinom za giros. Na kraju ih iseći nožem na trakice.
Slaninu i hleb iseći na kockice.
U posudi za serviranje pomešati zelenu salatu, krastavac, luk i papričicu. Začiniti solju i maslinovim uljem i promešati.
Na gril tiganju na malo maslinovog ulja propržiti trakice piletine, najviše 5 minuta, neprestano ih okrećući špatulom. Piletinu dodati na sredinu salate u posudi za serviranje. Na ulju u kome se pržila piletina propržiti slaninu dok ne bude potpuno hrskava. Izvaditi slaninu i sipati je preko piletine.
Na istom tiganju na kraju propržiti i kockice hleba kako bi upile sve ukuse. Kad budu reš, dodati ih u činiju oko piletine i slanine. Čeri paradajz iseći na polovine pa i njih dodati oko piletine.
Na kraju napraviti preliv za salatu mešajući sve navedene sastojke dok se ne dobije homogena smesa. Preliti salatu dresingom i posuti malo parmezana.