Način pripreme
Kvasac rastvorite u posudi sa mlakom vodom i šećerom. U posebnoj posudi umutite jaja, odvojite 1 supenu kašiku i pomešajte sa 1 supenom kašikom kiselog mleka. Pleh u kojem ćete peći pitu namažite malo uljem i dobro smesom jajeta i mleka.
Poređajte po dva lista, malo zgužvajte i sipajte još sira. 2 lista sira i tako dok ne potrošite listove. Ulje ugrejte, poređajte pitu i isecite na kockice oštrim nožem i po prorezima sipajte vrelo ulje.
Rastvoreni kvasac dodajte u jaja, smesu umutite koliko da se homogenizuje i sa njom prelijte kore. Ostaivte malo 5-6 minuta da upije.
Maslac isecite na male ivice, rasporedite preko pite, nakon toga pleh ostavite u rerni 15 minuta ili u toploj ugrejanoj rerni na 45-50 stepeni.
Pecite na 180 stepeni 35-40 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon boju. Nakon što izvadite iz rerne i naprskajte vodom, uvijte krpom i okrenite 20 minuta, preko dva duboka tanjira. Bude veoma mekana i vazdušasta, veoma ukusna. Probjate! Neka vam je slatko!