Način pripreme
Umutite jaja, brašno, prašak za pecivo, ulje, vanilu i šećer pomoću miksera u odgovarajućoj posudi. Treba da se dobije gusta i lepljiva smesa. Isecite kocke ratluka na manje parčiće.
Pomoću četke namažite jednu koru sa smesom pazeći da je ne iskidate. Odozgo stavite drugu koru i poređajte sa kraće strane kocke ratluka. Uvijte u rolnu. Isto se ponavlja dok se ne potroše kore. Nakon toga se poređaju u podmazanu posudu za pečenje.
Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta ili dok ne dobiju prijatnu zlatastu preplanulost. Ostavite da se potpuno ohladi i za to vreme napravite sirup. Stavite vodu i šećer u šerpu da provru.
Nakon toga stavite vanilu. Sipajte vruć sirup preko dobro ohlađene pite sa ratlukom i pospite kokosovim brašnom.
Ostavite gotovu pitu da se napoji dobro sirupom oko 3-4 sata.