Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pile sa povrćem u vatrostalnoj posudi

Pile sa povrćem u vatrostalnoj posudi

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pile sa povrćem u vatrostalnoj posudi
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Napravili smo ga u vatrostalnoj posudi da možemo da ispratimo ceo proces kuvanja"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • krompir - 3 - 4 komada
  • luk - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • miks povrća - 1 pakovanje
  • začin za piletinu - 1 kašičica
  • začin od povrća - 1 kašičica
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • majčina dušica
  • maslac - 20 g
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pile i dobro ga natrljajte začinom za pile, solju i alevom paprikom. Isecite krompir, luk, šargarepu i papriku i zajedno sa miksom od povrća ih dobro promešajte sa začinima i uljem.

Sipajte vodu da ne preliva mnogo povrće, jer u vatrostalnoj posudi neće uvreti, nakon toga stavite pile po sredini.

Stavite parčiće maslaca odozgo i pokrijte poklopcem. Pecite dok ne uvri voda sklanjajući na kraju poklopac i stavite ostatak maslaca preko pileta i povrća.

Pecite bez poklopca da se dobro zapeku pile i povrće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: